HB Gemilang memberikan perkhidmatan sewa kanopi, pindah rumah, pembersihan dan sewa generator.


HB Gemilang Enterprise

HB Gemilang Enterprise adalah sebuah syarikat bertaraf Bumiputera yang menjalakan perniagaan bagi perkhidmatan Penyewaan Khemah / Kanopi serta kelengkapan majlis, Pemberihan, Sewa Lori (pindah Rumah) dan Penyewaan Generator. Syarikat ini ditubuhkan pada 28/10/2003 oleh pengasanya iaitu En Basaruddin Bin Baharom. Beliau telah berusaha keras membangunkan perniagaan ini sehingga berjaya menjadi seorang usahawan bumiputera yang cemerlang.

Haqem Canopy

Haqem Canopy adalah perkhidmatan sewa khemah / kanopi di sekitar negeri Perlis. Kami mempunyai set lengkap kanopi serta semua peralatan yang merangkumi semua jenis majlis samada di luar atau pun dalam dewan.

Syarikat ini mempunyai kepakaran dan pengalaman yang luas dalam bidang penyewaan khemah / kanopi untuk semua jenis majlis di sekitar negeri Perlis. Pelanggan kami terdiri dari semua peringkat, termasuk badan-badan kerajaan, syarikat-syarikat swasta dan individu-individu yang menganjurkan majlis-majlis rasmi atau tidak rasmi seperti khemduri kahwin, perasmian dan sebagainya.

Antara acara terbesar yang telah kami bekalkan adalah SUKMA Perlis dimana kami adalah salah satu pembekal penyewaan khemah / kanopi utama ke acara tersebut yang begitu berjaya dilaksanakan bagi acara yang enjadi tumpuan seluruh rakyat Malaysia.

Senarai dan bilangan kanopi serta kelangkapan yang dimiliki oleh Haqem Canopy:
180 BUAH KANOPI ARABIAN
50 BUAH KANOPI PIRAMID
40 set PLATFOM MUDAH ALIH
2 UNIT GENERATOR 30A
5000 BUAH KERUSI PLASTIK
5 BUAH PENGHAWA DINGIN 10 hp

Pembersihan Kawasan

HB Geliang memberikan perkhidmatan pembersihan di seluruh negeri Perlis dan Kedah. Kami berpengalaman dan mempunyai pasukan serta kelengkapan yang lengkap bagi memenuhi keperluan pelanggan kami yang perlu membersihkan kawasan mereka. Kami mempunyai kelengkapan 2 set HI JET PRESURE 120 bar.

Sewa Lori (Pindah Rumah dan Pengangkutan Barang

HB Geliang memberikan perkhidmatan penyewaan lori beserta pemandu dan tenaga pekerja bagi bagi mereka yang memerlukan lori untuk pemindahan dan pengangkutan di sekitar negri Perlis dan kedah.

Sewa Generator

HB Geliang memberikan perkhidmatan penyewaan generator ybagi mereka yang memerlukan sumber tenaga elektrik untuk sebarang kegunaan.

Sijil-sijil Pendaftaran Syarikat Perniagaan HB GEMILANG ENTERPRISE